Experts in huidverbetering en laserontharing
Declaratie bij zorgverzekeraar is mogelijk
telefoon: 06-21430999

Heb jij last van pigmentvlekjes in je gezicht? Pigmentatie op de huid kent verschillende oorzaken. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap melasma ontwikkelen of zijn er pigmentvlekken door zonschade ontstaan. Vaak lukt het niet om hier zelf va af te komen of het te camoufleren met make-up.

Pigment is een verkleuring van de huid door een toename aan melanine. Dit is een kleurstof in de huid die aangemaakt wordt door pigmentcellen. Pigment kan soms als vervelend worden ervaren. Echter beschermt het onze huid tegen uv-stralen en huidkanker.

Oorzaak

Bij pigmentvlekken is er vaak sprake van zonschade. Er zijn verschillende factoren waarbij de huid gevoeliger is voor het aanmaken van pigmentvlekken. Bijvoorbeeld zwangerschap, hormonale schommelingen of ontstekingen.

Er zijn verschillende manieren om pigment te behandelen. Dit heeft te maken met de ernst en de hoeveelheid van het pigment. Graag kijken we samen met je mee tijdens een vrijblijvend huidconsult om te bepalen wat het beste bij jouw huid past.